LAATSTE PRODUCTIE TOT NU TOE

  In de schaduw van Rodin

Dit nieuwe hoorspel in de collectie van de stichting Hoorspel Nú neemt ons mee naar de tweede helft van de 19e eeuw. In 1864 wordt in een dorpje in de buurt van Reims Camille Claudel geboren. Een eigenzinnig meisje, blijkt al gauw, met van jongs af aan maar een grote wens…beeldhouwer worden. Alle vooroordelen die in die tijd bestaan ten opzichte van vrouwen die “zonodig” moeten beeldhouwen slaat ze in de wind. Hoezo niet vrouwelijk?! Onzin!!
Als ze uiteindelijk als leerlinge terecht komt op het atelier van de beroemde Auguste Rodin, weet ze dat dit haar bestemming is. En als ze later ook nog zijn grote liefde blijkt te zijn, valt alles op z’n plek.
Hun hartstochtelijke relatie duurt vijftien jaar, daarna blijft Camille ontredderd achter en zal de geschiedenis ingaan als de vrouw die altijd in de schaduw van Rodin heeft gestaan.

  Mooie rollen van Els Buitendijk en Jules Croiset

De rol van Camille Claudel wordt vol hartstocht gespeeld door Els Buitendijk, die van Auguste Rodin door Jules Croiset, die precies de stem en de dictie heeft die bij de Rodin- figuur past.
De moeder van Camille is Elsje Scherjon en de kleinere rollen worden gespeeld door René Retel, Chiel de Kruijf, Paula Majoor, Celia van den Boogert, Marieke de Kruijf en Remco Melles.
De verbindende teksten worden gelezen door Maartje van Weegen.

  Reacties

Het hoorspel over het dramatische en enerverende leven van Camille Claudel heeft op velen een grote indruk gemaakt. Een aantal van hen heeft ons via mails, brieven en telefoontjes laten weten hoezeer ze door de inhoud zijn geraakt. Een van hen is Klarinne Koole.
Met haar toestemming publiceren wij hierbij haar mail.

"Gistermiddag was ik op de Webbox op zoek naar een mooi hoorspel. Ik stuitte toen op ‘Camille Claudel’, een hoorspel dat u al meer dan een jaar geleden heeft geproduceerd, maar dat gelukkig nog steeds op de Webbox staat.

Dit hoorspel raakte mij diep en ik wil u graag hier heel hartelijk voor danken. Het is bijzonder met hoeveel zorg en aandacht dit spel in elkaar is gezet: de prachtige stemmen, het bijzondere script, de bijpassende muziek.
Ik ben zelf vanaf mijn geboorte totaal blind en heb niet zoveel met schilderen en beeldhouwen. Ik denk dat u dat wel begrijpt. Maar juist daarom was het mooi, dat door dit verhaal het beeldhouwen zo dichtbij kon komen. Vooral het eind met haar zo trieste dood bezorgde me zelfs wat tranen, hoewel ik bekend sta als vrij nuchter.

Ik ben erg dankbaar dat u voor de doelgroep met zoveel zorg deze productie hebt gemaakt. Nogmaals heel veel dank.

Vriendelijke groeten,
Klarinne Labooy - Koole"

 

[Home][ANBI][Activiteiten][Actueel][Geluid][Contact][Sponsors][Links ]

© - 2019 - All rights reserved

 

Camille Claudel.

Auguste Rodin.

Camille Claudel: L’âge mûr.